View Item 
        •   Utrecht University Student Theses Repository Home
        • UU Theses Repository
        • Theses
        • View Item
        •   Utrecht University Student Theses Repository Home
        • UU Theses Repository
        • Theses
        • View Item
        JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

        Browse

        All of UU Student Theses RepositoryBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

        De relatie tussen competenties en prestatie van medewerkers van een FMCG organisatie.

        Thumbnail
        View/Open
        Brink 3158810.pdf (693.2Kb)
        Publication date
        2011
        Author
        Brink, A. van den
        Metadata
        Show full item record
        Summary
        Competenties worden door organisaties gebruikt voor selectie en/of loopbaanontwikkeling. In dit onderzoek ligt de focus op de relatie tussen twaalf competenties die gemeten zijn door een assessment center en prestatie van werknemers van een Fast Moving Consumer Goods organisatie. Tevens wordt er onderzocht of de competenties gecategoriseerd kunnen worden in een drievoudige taxonomie: Hoofd, Hand en Hart, waarbij verwacht wordt dat de categorie hoofd de sterkste voorspeller van prestatie binnen een functie zal zijn. De gegevens van 65 managers werden geanalyseerd in dit onderzoek. Gebleken is dat de competentie ‘samenwerken’ de beste voorspeller is voor individuele prestatie en dat de competentie ‘communicatie’ de beste voorspeller voor prestatie binnen een team is. Uit een factoranalyse komt de drievoudige taxonomie: Samen, Doe en Denk en daarbij een aparte competentie ‘creativiteit en verbeelding’. De indeling van competenties in deze nieuwe categorieën is echter niet voorspellend voor prestatie.
        URI
        https://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/7641
        Collections
        • Theses
        Utrecht university logo