Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorvan Oostrum, J.
dc.contributor.authorBrink, A. van den
dc.date.accessioned2011-07-28T17:01:19Z
dc.date.available2011-07-28
dc.date.available2011-07-28T17:01:19Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/7641
dc.description.abstractCompetenties worden door organisaties gebruikt voor selectie en/of loopbaanontwikkeling. In dit onderzoek ligt de focus op de relatie tussen twaalf competenties die gemeten zijn door een assessment center en prestatie van werknemers van een Fast Moving Consumer Goods organisatie. Tevens wordt er onderzocht of de competenties gecategoriseerd kunnen worden in een drievoudige taxonomie: Hoofd, Hand en Hart, waarbij verwacht wordt dat de categorie hoofd de sterkste voorspeller van prestatie binnen een functie zal zijn. De gegevens van 65 managers werden geanalyseerd in dit onderzoek. Gebleken is dat de competentie ‘samenwerken’ de beste voorspeller is voor individuele prestatie en dat de competentie ‘communicatie’ de beste voorspeller voor prestatie binnen een team is. Uit een factoranalyse komt de drievoudige taxonomie: Samen, Doe en Denk en daarbij een aparte competentie ‘creativiteit en verbeelding’. De indeling van competenties in deze nieuwe categorieën is echter niet voorspellend voor prestatie.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent709919 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleDe relatie tussen competenties en prestatie van medewerkers van een FMCG organisatie.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.courseuuArbeids- en organisatiepsychologie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record