Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorMüller, Eggo
dc.contributor.authorPeeters, K.
dc.date.accessioned2011-09-02T17:02:13Z
dc.date.available2011-09-02
dc.date.available2011-09-02T17:02:13Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/8646
dc.description.abstractIn dit onderzoek staat het social media gebruik van één van de kandidaten van het programma THE VOICE OF HOLLAND centraal. Ik beschrijf zowel hoe kandidaat Anne Hoogendoorn haar social media gebruikt als hoe zij hiermee eventueel haar positie in de wedstrijd probeert te beïnvloeden. In een breder perspectief geef ik aanvulling op bestaande theorieën over participatiecultuur. Onder andere over de theorieën van Andrejevic, Jenkins en Müller. In een nauwer perspectief onderzoek ik Anne door het concept micro-celebrity. Daaruit blijkt dat Anne het best omschreven kan worden als een Pro-Am. Onder andere zijn Anne's blogs en Twittergebruik onderzocht, waaruit blijkt dat Anne door middel van self-branding haar volgers aan haar probeert te binden. Dit kan opgevat worden als een vorm van zelfbewuste commodificatie en uitbuiting van haar fans.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent2103723 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleSocial Media en The Voice of Holland. Een onderzoek naar social media gebruik door één van de kandidaten uit het programma THE VOICE OF HOLLAND
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsparticipatiecultuur, social media, micro-celebrity, self-branding, zelfbewuste commodificatie, Pro-Am.
dc.subject.courseuuFilm- en Televisiewetenschap


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record