Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorTuithof, J.I.G.M.
dc.contributor.advisorWansink, B.G.J.
dc.contributor.authorMeulenberg, T.
dc.date.accessioned2021-09-03T18:01:43Z
dc.date.available2021-09-03T18:01:43Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/769
dc.description.abstractIn deze scriptie ontwikkel ik een complexe opdracht over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. De opdracht is vormgegeven aan de hand van ontwerpcriteria die opgesteld zijn na een literatuurstudie naar multiperspectiviteit bij controversiële onderwerpen in de klas. Het theoretisch kader legt de basis voor de doelen van de opdracht op het gebied van inhoud, de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, burgerschap en didactiek. De gekozen werkvorm is een mysterie met actief historisch denken als uitgangspunt. Voor de evaluatie van de eerste versie zijn verschillende experts op gebied van inhoud, didactiek, onderwijspraktijk en ooggetuigen geraadpleegd. Hier kwam een zeer bruikbare mix van feedback uit. Soms conflicteerde de feedback van de experts. Dit past bij dit controversiële onderwerp, en het is goed om te beseffen dat er dus geen consensus is over de uitvoering van de opdracht door alle experts. De tweede versie is geëvalueerd door uitvoering in een groep van 12 leerlingen uit 5 vwo. Door video- en geluidsopnames en een persoonlijke observatie kon de leeropbrengst goed worden vastgelegd. De leeropbrengst vond op alle beoogde doelen plaats, waardoor ik het gebruik van de opdracht kan aanbevelen aan collega’s.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent20524979
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleIndonesische onafhankelijkheidsoorlog via temporele kaders in de klas. Aan welke criteria moet een opdracht voldoen?
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsIndonesische; onafhankelijkheidsoorlog, multiperspectiviteit, historisch; redeneren, mysterie, bovenbouw, geschiedenisonderwijs
dc.subject.courseuuGeschiedenis: educatie en communicatie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record