Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorTerlouw, Kees
dc.contributor.authorLubberding, L.
dc.date.accessioned2011-05-25T17:01:22Z
dc.date.available2011-05-25
dc.date.available2011-05-25T17:01:22Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/7042
dc.description.abstractStreekproducten worden steeds populairder onder consumenten. De streekproductensector is vooral voor de kleinere producenten die hun marktpositie dreigen te verliezen aan grote multinationale ondernemingen, een kans om hun bedrijf weer te laten floreren. Naast de producent kan de hele regio profiteren van deze opkomende markt. In deze thesis wordt onderzocht of dit beleid op de juiste basis gestoeld is; komen streekproducten daadwerkelijk uit ouderwetse, achtergestelde regio’s of gebruiken de producenten dit beeld alleen maar om het product beter in de markt te zetten? Er kan met zekerheid worden gesteld dat er binnen het onderzoeksgebied een significant (zwak) verband is tussen de periferaliteit van de regio en het aantal streekproducten dat geregistreerd staat binnen deze regio. Met name in de armere mediterrane streken zijn er veel boeren die hun product hebben laten registreren.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent7781300 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleStreekproducten en periferie in Europa
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsStreekproducten, periferie, institutionalisering, Paasi, regio
dc.subject.courseuuGeo-communicatie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record