De invloed van positieve emoties op eetgedrag
dc.rights.license | CC-BY-NC-ND | |
dc.contributor.advisor | Evers, C.A.J.M. | |
dc.contributor.author | Cammelbeeck, W. | |
dc.date.accessioned | 2011-05-24T17:00:36Z | |
dc.date.available | 2011-05-24 | |
dc.date.available | 2011-05-24T17:00:36Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.uri | https://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/7009 | |
dc.description.abstract | Doel: De invloed van positieve emoties op eetgedrag vaststellen. Methode: 65 participanten zijn onderverdeeld in een positieve (n=34) en een neutrale emotie conditie (n=31) waar emoties zijn geïnduceerd door middel van filmfragmenten. Vervolgens zijn de participanten onderworpen aan een smaaktest om de kwantitatieve voedselinname vast te stellen. Resultaten: In de positieve emotie conditie is er een significant hogere kwantitatieve voedselinname dan in de neutrale emotie conditie. Conclusie: Mensen die positief geëmotioneerd zijn nemen meer voedsel tot zich dan mensen die ‘neutraal’ van emotie zijn. Objective: To determine the influence of positive emotions on eating behaviour. Methods: 65 participants were divided into a positive (n=34) and a control emotion condition (n=31) where emotions were induced by movie clips. The participants are submitted to a taste test to determine the quantitative food consumption. Results: There is a significant higher quantitative food intake in the positive emotion condition compared to the neutral emotion condition. Conclusion: People with positive emotions have a higher food intake than people who are ‘neutral’ of emotions. | |
dc.description.sponsorship | Utrecht University | |
dc.format.extent | 218859 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | nl | |
dc.title | De invloed van positieve emoties op eetgedrag | |
dc.type.content | Master Thesis | |
dc.rights.accessrights | Open Access | |
dc.subject.courseuu | Klinische en Gezondheidspsychologie |