Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorEvers, C.A.J.M.
dc.contributor.authorCammelbeeck, W.
dc.date.accessioned2011-05-24T17:00:36Z
dc.date.available2011-05-24
dc.date.available2011-05-24T17:00:36Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/7009
dc.description.abstractDoel: De invloed van positieve emoties op eetgedrag vaststellen. Methode: 65 participanten zijn onderverdeeld in een positieve (n=34) en een neutrale emotie conditie (n=31) waar emoties zijn geïnduceerd door middel van filmfragmenten. Vervolgens zijn de participanten onderworpen aan een smaaktest om de kwantitatieve voedselinname vast te stellen. Resultaten: In de positieve emotie conditie is er een significant hogere kwantitatieve voedselinname dan in de neutrale emotie conditie. Conclusie: Mensen die positief geëmotioneerd zijn nemen meer voedsel tot zich dan mensen die ‘neutraal’ van emotie zijn. Objective: To determine the influence of positive emotions on eating behaviour. Methods: 65 participants were divided into a positive (n=34) and a control emotion condition (n=31) where emotions were induced by movie clips. The participants are submitted to a taste test to determine the quantitative food consumption. Results: There is a significant higher quantitative food intake in the positive emotion condition compared to the neutral emotion condition. Conclusion: People with positive emotions have a higher food intake than people who are ‘neutral’ of emotions.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent218859 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleDe invloed van positieve emoties op eetgedrag
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.courseuuKlinische en Gezondheidspsychologie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record