Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorVelde, Dr. E.G. van der
dc.contributor.authorVreijsen, J.R.
dc.date.accessioned2021-04-06T18:00:26Z
dc.date.available2021-04-06T18:00:26Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/39225
dc.description.abstractDe mate waarin de communicatiestijl van de leidinggevende van invloed is op de tevredenheid van de werknemer met de leidinggevende, is afhankelijk van de nationale culturele achtergrond van de werknemer. Om deze reden is onderzocht in hoeverre culturele machtsafstand van invloed is op het negatieve verband tussen verbale agressie van de leidinggevende en de tevredenheid van de werknemer met de leidinggevende. Uit de resultaten blijkt dat naarmate de machtsafstand groter is, het negatieve verband tussen de verbale agressie van de leidinggevende en de tevredenheid van de werknemer met de leidinggevende sterker is.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent867618
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleHet modererende effect van culturele machtsafstand op de relatie tussen de verbale agressie van de directe leidinggevende en de tevredenheid met de directe leidinggevende.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsCommunicatiestijl, tevredenheid, baantevredenheid, machtsafstand, nationale cultuur, cultuur, Hofstede, verbale agressie, boosheid, Latijns-Amerika, Anglo-Amerika
dc.subject.courseuuStrategisch Human Resource Management


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record