Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorAntusch, S
dc.contributor.authorLotgerink, N.E.
dc.date.accessioned2017-07-11T20:15:39Z
dc.date.available2017-07-11T20:15:39Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/26127
dc.description.abstractHuidige studie onderzocht hoe voedingskeuzesituaties verantwoordelijkheidsgevoel van consumenten beïnvloeden. In een laboratoriumstudie (n = 57) en een onlinestudie (n = 264) zijn respondenten middels een in between subjects design random verdeeld over drie condities. Zij moesten een keuze maken uit vier voedingsrepen gepresenteerd op een uniek gezonde, uniek ongezonde of gelijke wijze. Gevraagd werd naar redenen voor de keuze (laboratoriumstudie) en ervaren verantwoordelijkheid (onlinestudie). Uit de laboratoriumstudie blijkt dat mensen het vaakst hun voedingskeuze baseren op sensorische en gezondheidsaspecten. Uit de onlinestudie blijkt aanbod, keuzesituatie en gezondheidsbesef belangrijk te zijn bij het verantwoordelijkheidsgevoel. Mensen blijken meer bepaalde verantwoordelijkheidselementen voor gezonde voedingskeuzes te ervaren. Zij die gezonde voedingskeuzes belangrijk vinden maar toch een ongezonde keuze maken, nemen geen verantwoordelijkheid.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent1609378
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoen
dc.titleFeelings of Responsibility
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsVerantwoordelijkheid, unieke keuzesituatie, gezondheid.
dc.subject.courseuuSociale en organisatiepsychologie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record