Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorCavalini, P
dc.contributor.advisorJansen, W
dc.contributor.authorAbou, S.
dc.date.accessioned2016-09-28T17:00:36Z
dc.date.available2016-09-28T17:00:36Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/24470
dc.description.abstractAgressie is een concept dat nadelige financiële gevolgen kan hebben voor organisaties. Het huidige onderzoek heeft zich gericht op de vraag welk effect agressie heeft op verloopintentie en organisatiebetrokkenheid via burn-out en bevlogenheid en het modererend effect van sociale steun en autonomie. Er zijn voor de beantwoording van deze vraag hypotheses getest over de directe relaties, de mediatie effecten van burn-out en bevlogenheid en de moderatie effecten van sociale steun en autonomie. Het onderzoek is onder 367 werknemers. De resultaten wijzen uit dat er alleen een negatieve relatie is tussen burn-out en verloopintentie. En dat er mediatie effecten zijn van sociale steun en autonomie op organisatiebetrokkenheid via bevlogenheid. De andere relaties blijken niet aanwezig te zijn of niet in de verwachte richting. Voor toekomstig onderzoek wordt aanbevolen om de huidige studie longitudinaal uit te voeren.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent712382
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleHet effect van agressie op verloopintentie en organisatiebetrokkenheid en het modererend effect van sociale steun en autonomie.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsAgressie; sociale steun; autonomie; burn-out; bevlogenheid; verloopintentie; organisatiebetrokkenheid
dc.subject.courseuuSociale en organisatiepsychologie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record