Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorLuit, H. van
dc.contributor.authorYörük, S.
dc.date.accessioned2016-08-23T17:01:49Z
dc.date.available2016-08-23T17:01:49Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/23776
dc.description.abstractUit onderzoek blijkt dat werkgeheugen (visueel en verbaal), specifieke numerieke vaardigheden (non-symbolisch en symbolisch), rekentaal en voorbereidende rekenvaardigheid belangrijke voorspellers van rekenprestaties zijn. In dit onderzoek zijn de bovengenoemde factoren bij 525 groep 2 leerlingen gemeten en is gekeken of ze de Cito-scores voor rekenen van groep 6 kunnen voorspellen. De berekeningen zijn uitgevoerd door middel van een hiërarchische regressieanalyse en MANOVA. Uit het onderzoek komt naar voren dat er een zwak verband is tussen de factoren rekentaal, werkgeheugen en specifieke numerieke vaardigheden van groep 2 en de Citoscores voor rekenen van groep 6. Werkgeheugen heeft de grootste voorspellende waarde. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat kinderen met een hogere Cito-score voor rekenen ook hoger scoren op numerieke taken en werkgeheugen. Drie onderscheiden groepen leerlingen (zwak, gemiddeld en goed presterende leerlingen) verschillen significant op alle werkgeheugen en numerieke taken.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent758526
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleIs op basis van de voorbereidende rekenvaardigheidsscore van groep 2 de Cito-score voor rekenen van groep 6 te voorspellen?
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsVoorbereidende rekenvaardigheid; numerieke vaardigheden; rekentaal; werkgeheugen; Citoscore voor rekenen
dc.subject.courseuuOrthopedagogiek


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record