Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorKramer, S.
dc.contributor.authorBerkel, E. van
dc.date.accessioned2016-05-10T17:00:23Z
dc.date.available2016-05-10T17:00:23Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/22270
dc.description.abstractIn dit explorerende, interpretatieve, kwalitatieve onderzoek is met behulp van een sociologische narratieve analyse in kaart gebracht welke betekenissen medewerkers van de gemeente Utrecht gaven aan een zelf bedachte variant van 'Het Nieuwe Werken' genaamd de 'Ufactor'. De aanleiding van het onderzoek werd gevormd door de verhuizing van de gemeente naar het Stadskantoor (oktober 2014). Centraal staat de miscommunicatie tussen de belevingswereld van experts (organisatie-, HRM-, communicatieadviseurs ed) en de belevingswereld van 'gewone' ambtenaren van de afdeling Publiekszaken met betrekking tot organisatievernieuwing en verandering. Beide groepen gebruikten hun eigen taal om elkaar en anderen te onderscheiden. Experts deelden 'vage' (abstracte) betekenisgeving aan de 'Ufactor' met elkaar. 'Retoriek' zoals: Ufactor is een containerbegrip, een mindset, een nieuwe manier van samenwerken en elkaar vertrouwen. De 'gewone' ambtenaren deelden lief en leed van alledag met elkaar en gaven aan weinig of geen betekenis aan de 'Ufactor' toe te kennen. Bij deze groep speelde het Stadskantoor een prominente rol in hoe men het werk en het lidmaatschap van de afdeling en organisatie beleefde. Centraal staat eveneens het doen van narratief onderzoek en het op creatieve wijze presenteren van onderzoeksgegevens in de vorm van toneelscenes.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent499610
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleEric in Ufactorland (en wat hij daar aantrof). Een explorerend kwalitatief onderzoek naar de betekenissen van de 'Ufactor' bij de gemeente Utrecht (Februari 2014 – Januari 2016)
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsHet Nieuwe Werken, New ways of work, Gemeente Utrecht, Ufactor, Stadskantoor, Explorerend, Kwalitatief, Interpretatief, Betekenisgeving, Belevingswereld, Narratief, Narratieve analyse, Narrative Sociology, Storytelling, Organisatieverandering, Organizational Change, Organisatietheater, Managing Change, Group Membership, Lidmaatschap
dc.subject.courseuuOrganisaties, verandering en management


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record