Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorWinnubst, M.H.
dc.contributor.authorSchins, A.E.H.M.
dc.date.accessioned2015-12-17T18:00:55Z
dc.date.available2015-12-17T18:00:55Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/21546
dc.description.abstractAls deel van de huidige informatiemaatschappij kan men tegenwoordig niet meer zonder sociale media. De jongere generaties groeien op in een digitaal tijdperk waarin technologische ontwikkelingen centraal staan en elkaar in een razend tempo opvolgen (Bolton et al., 2013). De eerste generatie die van jongs af aan bekend is met sociale media, generatie y, wordt steeds actiever op de arbeidsmarkt. In de literatuur is echter nog niet veel bekend over de rol die sociale media spelen voor jongeren op de arbeidsmarkt. Dit onderzoek is daarom gericht op het bewuste en onbewuste gebruik van sociale media door jongeren door het beantwoorden van de volgende hoofdvraag: Hoe profileren hogeropgeleide Nederlandse jongeren zich voor de arbeidsmarkt op sociale media en meer specifiek op LinkedIn en Facebook?
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent18960127
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleJongeren op LinkedIn & Facebook: Bewust of onbewust profileren voor de arbeidsmarkt? Een kwalitatief explorerend onderzoek naar het bewuste en onbewuste gebruik van LinkedIn en Facebook voor de arbeidsmarkt door hogeropgeleide Nederlandse jongeren.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsgeneratie y; sociale media; arbeidsmarkt; LinkedIn; Facebook; profileren; bewust gebruik; bewust handelen; onbewust gebruik; onbewust handelen;
dc.subject.courseuuCommunicatie, beleid en management


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record