Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorVorstenbosch, J. M. G.
dc.contributor.authorTimmer, H.
dc.date.accessioned2012-08-09T17:01:28Z
dc.date.available2012-08-09
dc.date.available2012-08-09T17:01:28Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/18222
dc.description.abstractIk verdedig dat het consumeren van dierlijke producten op basis van de morele status van het dier te verantwoorden is. Daarvoor toon ik aan dat de verplichting tot een vegetarisch/veganistisch dieet welke Warren en Singer uit hun opvatting over de morele status van het dier afleiden onvoldoende door hen wordt onderbouwd. Ook geef ik aan dat de discussie over vegetarisme zuiverder moet worden gevoerd; gaat het over vegetarisme of veganisme. Vervolgens verdedig ik dat een morele status voor landbouwhuisdieren welke is afgeleid uit hun fysieke en mentale eigenschappen niet leidt tot de verplichting tot een vegetarisch dieet maar wel tot de verplichting om de veehouderij zodanig in te richten dat in voldoende mate aan die fysieke en mentale eigenschappen tegemoet wordt gekomen.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent158320 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleDe morele aanvaardbaarheid van het houden en doden van dieren voor humane consumptie. Een analyse op basis van het concept van morele status.
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsvegetarisme
dc.subject.courseuuWijsbegeerte


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record