Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorMantingh, Dr. E.
dc.contributor.advisorBrandsma, Dr. F.P.C.
dc.contributor.authorKloosterman, J.
dc.contributor.authorBoot, A.E.A.
dc.date.accessioned2013-08-08T17:03:42Z
dc.date.available2013-08-08
dc.date.available2013-08-08T17:03:42Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/13844
dc.description.abstractIn dit onderzoek is een lessenreeks ontworpen voor hoogbegaafde leerlingen rondom het Middelnederlandse verhaal De burggravin van Vergi. Om aan te sluiten bij behoeften en capaciteiten van hoogbegaafde leerlingen is uitgegaan van verrijkende opdrachten waarbij leerlingen onderzoeken, autonoom werken en conceptueel denken. Acht lessen zijn ontwikkeld waarin leerlingen de ‘Zaak V.’ onderzochten en toewerkten naar een eindproduct, een rechtszaak waarin het centrale probleem opgelost werd. Vervolgens is onderzocht in hoeverre de leerlingen de lessen als verrijkend hebben ervaren. Hieruit bleek dat het einddoel voor de leerlingen van meet af aan duidelijk moet zijn zodat zij de stof uit voorgaande lessen effectief kunnen gebruiken. Daarnaast is de rol van de docent belangrijk. Deze moet stimuleren dat de leerling zelfstandig nadenkt en onderzoekt.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent878880 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleHoogbegaafdheidsdidactiek in de Zaak V. Een onderzoek naar verrijkend lesmateriaal rondom de Middelnederlandse tekst De burggravin van Vergi.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordshoogbegaafdheidsdidactiek, De burggravin van Vergi, verrijkend lesmateriaal, onderzoeken, autonoom, conceptueel, hoogbegaafde leerlingen
dc.subject.courseuuNederlandse taal en cultuur: educatie en communicatie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record