Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorMulders, M.J.W.P.
dc.contributor.authorVergunst, M.A.W.
dc.date.accessioned2013-03-22T18:01:08Z
dc.date.available2013-03-22
dc.date.available2013-03-22T18:01:08Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/12832
dc.description.abstractIn deze scriptie wordt onderzocht hoe beleidsmakers de samenwerkingsvraagstukken rondom zorg en onderwijs oppakken, en hoe zij hierbij omgaan met de spanning tussen beleid en uitvoering. Een eeuwenoud thema, maar één die vandaag de dag weer om nieuwe inzichten vraagt. Anno 2012, in een tijd waarin complexe maatschappelijke vraagstukken steeds meer in samenwerking tussen verschillende organisaties worden opgepakt, is ook een ander type beleidsmaker gewenst. Oude patronen zijn niet meer toereikend en innovatieve werkwijzen dienen zich aan: de beleidsmaker 2.0. In deze scriptie wordt op bescheiden wijze aan die inzichten gewerkt. Dit wordt gedaan door te onderzoeken op welke wijze beleidsmakers vandaag de dag omgaan met de spanning tussen de professionele en beleidsmatige logica.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent784980 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleBeleidsmaker 2.0. Een onderzoek naar de manier waarop beleidsmaker van samenwerkingsverbanden jeugdzorg-onderwijs omgaan met de spanning tussen de beleidsmatige en professionele logica.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsBeleidsmatige logica, professionele logica, beleidsmakers, beleid maken, professionals, beleidsproces, sturingsinstrumenten
dc.subject.courseuuPubliek management


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record