Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorMulders, M.J.W.P.
dc.contributor.authorSmits, H.D.
dc.date.accessioned2012-11-20T18:01:46Z
dc.date.available2012-11-20
dc.date.available2012-11-20T18:01:46Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/12038
dc.description.abstractEr is veel agressie tegen politiemedewerkers. Regelmatig blijkt dat politiemedewerkers deze agressie niet goed kunnen hanteren, omdat ze onzeker zijn over hun eigen capaciteiten, maar ook omdat ze zich regelmatig niet gesteund weten door leidinggevenden en bang zijn voor de nasleep van incidenten. Met andere woorden: politiemedewerkers zijn regelmatig handelingsverlegen en kunnen daardoor niet adequaat reageren als ze met agressie te maken krijgen. Dit onderzoek bekijkt op welke wijzen operationeel leidinggevenden de aanpak van die handelingsverlegenheid kunnen organiseren. Het blijkt dat operationeel leidinggevenden een belangrijke rol vervullen, vooral in de personeelszorg voor hun medewerkers. Maar ook op andere punten is de rol van de leidinggevende van belang, hoewel ze zich daar lang niet altijd van bewust zijn: bescherming en ondersteuning in de nasleep, zorgen voor goede en evenwichtige teams, openheid creëren om over agressiehantering te praten, enzovoort. Het onderzoek schetst een rijk beeld van het handelen van operationeel leidinggevenden en laat zien op welke wijzen zij de handelingsverlegenheid van politiemedewerkers kunnen aanpakken.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent737653 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleLeidinggeven in de frontlinie. Onderzoek naar de wijze waarop operationeel leidinggevenden de aanpak van handelingsverlegenheid bij politiemedewerkers organiseren.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordspolitie, agressie, operationeel leidinggevende, handelingsverlegenheid, agressiehantering, organisatiesetting
dc.subject.courseuuPubliek management


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record