Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorBakker, F.L.
dc.contributor.advisorFrederiks, M.T.
dc.contributor.authorKoning, D.D.C. de
dc.date.accessioned2011-09-07T17:02:36Z
dc.date.available2011-09-07
dc.date.available2011-09-07T17:02:36Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/8791
dc.description.abstractDeze scriptie gaat over drie vrouwelijke verhaalfiguren (Ahalya, Sita en Mandodari) uit de Ram-charit-manas en het belang van deze verhaalfiguren voor hindoe-vrouwen in Nederland. De Ram-charit-manas (ook wel de Ramayana van Tulsi-das genoemd) is het belangrijkste boek voor hindoes in Nederland. In deze scriptie wordt dan ook uitgebreid aandacht besteed aan het hindoeïsme in Nederland. Naast een uitgebreide analyse van de Ram-charit-manas zelf en een beeld van Sita, Ahalya en Mandodari als rolmodellen vanuit de tekst, worden in dit onderzoek ook hindoe-vrouwen (uit Nederland) aan het woord gelaten. De antwoorden die zij gegeven hebben in de enquêtes worden gebruikt om te toetsen in hoeverre Ahalya, Sita en Mandodari van belang zijn voor hindoe-vrouwen in Nederland en in hoeverre het beeld dat de vrouwen geven, overeenkomt met de literatuur.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent2947654 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleVan religieuze mythe tot rolmodel: Sita, Ahalya en Mandodari als rolmodellen in de Ram-charit-manas en als rolmodellen voor hindoe-vrouwen in Nederland
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsSita, Ahalya, Mandodari, gender, hindoeïsme, hindoe-vrouwen, vrouwenstudies, Ram-charit-manas, Tulsi-das, Ramayana, mandir, rolmodellen, voorbeeldfiguren, pativrata, pañcakanya, panchakanya, Sanatan Dharm, Surinaams hindoeïsme, hindoeïstische literatuur, verhaalanalyse.
dc.subject.courseuuGodsdienst in de moderne wereld


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record