Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorMarks, A.J. (Daan)
dc.contributor.authorSchütten, S.
dc.date.accessioned2011-08-09T17:01:42Z
dc.date.available2011-08-09
dc.date.available2011-08-09T17:01:42Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/8020
dc.description.abstractDe eerlijke handel maakt deel uit van een groter idee: het idee van duurzaamheid. Gedurende de afgelopen decennia werd het concept van duurzame ontwikkeling langzamerhand aanvaard in de publieke opinie en heeft geleidelijk zijn intrede gedaan in de politiek. Fairtrade is in veel opzichten de verwezenlijking van de principes van duurzaamheid. De vraag die ik in dit onderzoek probeer te beantwoorden is daarom of eerlijke handel ook daadwerkelijk bijdraagt aan duurzame ontwikkeling. Dit probeer ik te beantwoorden door in te zoomen op een land dat een lange traditie in de koffieteelt kent en dat bovendien een belangrijke Fairtrade koffie-exporteur is: Costa Rica. De centrale vraag van dit onderzoek is: In hoeverre draagt Fairtrade bij aan duurzame ontwikkeling in Costa Rica?
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent375145 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.title"Fairtrade: een hulpeloze onderneming met welgemeende bedoelingen of een serieus alternatief met toekomst? - Een analyse van de eerlijke handel met koffie, toegespitst op Costa Rica"
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsFairtrade, Fair trade, duurzaamheid, duurzame ontwikkeling, koffie, Costa Rica, eerlijke handel, duurzaam
dc.subject.courseuuTaal- en cultuurstudies


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record