Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorvan den Bos, K.
dc.contributor.authorCoolen, J.J.P.
dc.date.accessioned2011-07-19T17:02:29Z
dc.date.available2011-07-19
dc.date.available2011-07-19T17:02:29Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/7435
dc.description.abstractIn het huidige onderzoek wordt er gekeken naar de invloed van ongeremdheid op 2 gedragsscripts: wederkerigheid en The Foot In The Door techniek. Dit word gedaan door deelnemers na te laten denken over een situatie waarin zij geen remmingen voelden. De verwachting was dat mensen meer tegen een gedragscript ingingen als zij ongeremd waren. In Studie 1 werd onderzocht wat het effect was van ongeremd zijn op wederkerigheid. Mensen die ongeremd zijn wezen het product meer af. In Studie 2 werd onderzocht wat het effect was van ongeremd zijn op The Foot In The Door techniek. In deze studie gingen mensen meer mee met het gedragsscript. In de discussie word deze contradictie nader besproken.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent653277 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleOngeremdheid maakt sociale mensen zwart wit denkers Een onderzoek naar de invloed van ongeremdheid op wederkerigheid en The Foot In The Door techniek.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsOngeremdheid, Gedragsscript, The Foot In The Door techniek, Wederkerigheid, sociale warden oriëntatie, het Behavioral Inhibition Sytem, Behavioral Activation System
dc.subject.courseuuSociale psychologie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record