Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorFrederiks, M.T.
dc.contributor.advisorBakker, F.L.
dc.contributor.authorMolenaar, A.L.
dc.date.accessioned2011-05-24T17:00:50Z
dc.date.available2011-05-24
dc.date.available2011-05-24T17:00:50Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/7017
dc.description.abstractIn december 2010 heb ik in Bangladesh, ter afronding van mijn master “Godsdienst in de moderne wereld”, onderzoek verricht naar het werk van Isa-e Jamat Bangladesh (IJB). IJB is een partner van Kerk in Actie van de Protestantse Kerk in Nederland. De naam Isa-e Jamat valt in twee delen uiteen; Isa-e betekent volgelingen van Isa, Jezus, en jamat staat voor geloofsgemeenschap. Deze christelijke missionaire organisatie bedrijft zending onder moslims en brengt gelovige isaï samen in een jamat. Isaï zijn door het lezen van Bijbel gaan geloven dat Jezus meer is dan een profeet. Hij is voor hen Verlosser, Zaligmaker, de Weg tot het Eeuwige Leven. De afgelopen 10 jaar is IJB uitgegroeid tot een missionair platform met meer dan 50 jamat en 2600 leden. Mijn onderzoeksresultaten heb ik verwerkt in een scriptie. In mijn scriptie ga ik in op de bijdrage die de casestudie van Isa-e jamat Bangladesh levert, aan de reflectie over het vormen van Christ Centered community’s zoals geformuleerd in het C1-C6 spectrum.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent9127942 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleTussen krokodil en tijger. Een missiologisch onderzoek naar het werk van Isa-e Jamat, een platform voor isaï in Bangladesh.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsjamat, John Travis, Isa-e jamat, Bangladesh, Parshall, C5, messianic muslim, C1 model, christ centered community, Isa, isai, MBB, Muslim Background Believers, congregational studies, frames, thick description,
dc.subject.courseuuGodsdienst in de moderne wereld


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record