Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorBoessenkool, J.H.
dc.contributor.advisorvan Slobbe, M.G.
dc.contributor.authorRoode, K.D. van
dc.date.accessioned2010-11-01T18:01:01Z
dc.date.available2010-11-01
dc.date.available2010-11-01T18:01:01Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/6023
dc.description.abstractIn dit onderzoek wordt inzicht verkregen in de betekenissen die voorzitters van hockeyverenigingen geven aan de visie maatschappelijk verantwoord verenigen (hierna MVV te noemen). Maatschappelijk verantwoord verenigen staat voor de wijze waarop een vereniging haar kernactiviteiten uitvoert en verantwoordelijkheid neemt in haar maatschappelijke context (welzijn, duurzaamheid, milieu en sociale context). Uit de zeventien semi-gestructureerde interviews blijkt dat de meeste voorzitters positief tegenover de visie MVV staan en dat bijna alle verenigingen onbewust al met maatschappelijk verantwoord verenigen bezig zijn. MVV wordt door de meeste voorzitters nog naar de toekomst verschoven maar wordt wel gezien als een goede visie.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent891958 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleMaatschappelijk Verantwoord Verenigen: een hype of een goede visie? Een onderzoek naar de betekenis van maatschappelijk verantwoord verenigen bij hockeyverenigingen.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsMaatschappelijk verantwoord verenigen, maatschappelijk verantwoord ondernemen, hockeyverenigingen, betekenisgeving, context, macht, ontwikkelingen in de sport, samenwerking.
dc.subject.courseuuSportbeleid en sportmanagement


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record