Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorMeeuwesen, Ludwien
dc.contributor.authorVercouteren, T.B.
dc.date.accessioned2010-08-03T17:00:56Z
dc.date.available2010-08-03
dc.date.available2010-08-03T17:00:56Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/5093
dc.description.abstractDe hoofdvraag van deze kwantitatieve studie is: Wat is het kennisniveau van de Nederlandse voedselconsument van de impact die zijn aankopen hebben op de natuur en hoe beïnvloedt dit zijn koopgedrag? Meer specifiek is onderzocht wat de gedragsintentie van de Nederlandse voedselconsument is bij het aanschaffen van voedselproducten. Tevens is de respondenten (N=153) gevraagd naar gedragsaspecten die verband houden met voedselconsumptie, zoals afvalscheiding. Ook is hun houding ten opzichte van duurzame voeding gepeild. Er zijn positieve significante verbanden gevonden tussen koopgedrag en de levensstijlvariabelen lid zijn van een organisatie gericht op het milieu en de consumentbeeldvariabele die onderscheid maakt tussen de verantwoorde en de berekenende consument
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent336502 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleWat we weten over de impact van ons eten
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsVoedselconsument, voedingsimpact, natuur, kennisniveau
dc.subject.courseuuAlgemene Sociale Wetenschappen


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record