dc.rights.license | CC-BY-NC-ND | |
dc.contributor.advisor | Meeuwesen, Ludwien | |
dc.contributor.author | Vercouteren, T.B. | |
dc.date.accessioned | 2010-08-03T17:00:56Z | |
dc.date.available | 2010-08-03 | |
dc.date.available | 2010-08-03T17:00:56Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.uri | https://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/5093 | |
dc.description.abstract | De hoofdvraag van deze kwantitatieve studie is: Wat is het kennisniveau van de Nederlandse voedselconsument van de impact die zijn aankopen hebben op de natuur en hoe beïnvloedt dit zijn koopgedrag? Meer specifiek is onderzocht wat de gedragsintentie van de Nederlandse voedselconsument is bij het aanschaffen van voedselproducten. Tevens is de respondenten (N=153) gevraagd naar gedragsaspecten die verband houden met voedselconsumptie, zoals afvalscheiding. Ook is hun houding ten opzichte van duurzame voeding gepeild. Er zijn positieve significante verbanden gevonden tussen koopgedrag en de levensstijlvariabelen lid zijn van een organisatie gericht op het milieu en de consumentbeeldvariabele die onderscheid maakt tussen de verantwoorde en de berekenende consument | |
dc.description.sponsorship | Utrecht University | |
dc.format.extent | 336502 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | nl | |
dc.title | Wat we weten over de impact van ons eten | |
dc.type.content | Bachelor Thesis | |
dc.rights.accessrights | Open Access | |
dc.subject.keywords | Voedselconsument, voedingsimpact, natuur, kennisniveau | |
dc.subject.courseuu | Algemene Sociale Wetenschappen | |