Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorBootsma, Martin
dc.contributor.authorKort, Arco de
dc.date.accessioned2025-04-03T10:00:50Z
dc.date.available2025-04-03T10:00:50Z
dc.date.issued2025
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/48739
dc.description.abstractOm de verspreiding van een infectieziekte te beperken kan gekozen worden om bepaalde mensen de toegang te ontzeggen op bepaalde locaties. Een voorbeeld hiervan is het Coronatoegangsbewijs (CTB) waarin mensen afhankelijk van of ze gevaccineerd, genezen of negatief getest zijn toegang kunnen krijgen tot een locatie. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je gevaccineerd of genezen moet zijn voor toegang tot een locatie. Is het echter zinvol om ongevaccineerde mensen zomaar uit te sluiten van een CTB locatie? Door de ongevaccineerde groep te vervangen voor een even grote groep maar evenredig verdeeld over gevaccineerd en ongevaccineerd kunnen we aan de hand van het next generation model zien wat er met het reproductiegetal gebeurt. Als we in combinatie het relatieve effect van deze twee maatregelen bekijken kunnen we zien hoe effectief het uitsluiten van ongevaccineerde mensen is in verschillende epidemiologische situaties.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.language.isoNL
dc.subjectOm de verspreiding van een infectieziekte tegen te gaan kan gekozen worden voor het ontzeggen van de toegang van bepaalde personen tot bepaalde locaties. In deze scriptie gaan we kijken in hoeverre beleid waarin ongevaccineerde individuen geen toegang krijgen tot bepaalde locaties zijn effectiviteit verliest wanneer we die groep vervangen voor een even grote maar dan willekeurig verdeelde groep over gevaccineerd en ongevaccineerd.
dc.titleDe effectiviteit van het Coronatoegangsbewijs
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsInfectieziekte; Mathematische epidemiologie; Coronavirus; Corona; Coronatoegangsbewijs; CTB; ongevaccineerd; gevaccineerd; Bachelorscriptie; contactstructuur; next generation matrix; NG model; next generation model;
dc.subject.courseuuWiskunde & Toepassingen
dc.thesis.id7306


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record