Gamba’s en Garnalen: Kenmerken van de Spaanse en Hollandse Keuken in de Nederlandse vertaling van 1080 Recetas de Cocina (1972)
dc.rights.license | CC-BY-NC-ND | |
dc.contributor.advisor | Cox, Toon | |
dc.contributor.author | Waard, Freek van der | |
dc.date.accessioned | 2024-09-02T23:05:00Z | |
dc.date.available | 2024-09-02T23:05:00Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.uri | https://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/47650 | |
dc.description.sponsorship | Utrecht University | |
dc.language.iso | NL | |
dc.subject | Dit onderzoek behandelt kenmerken van de traditionele Spaanse en Nederlandse keuken. Aan bod komen veelgebruikte ingrediënten, kooktechnieken, tafelgewoonten en tekstuele conventies van klassieke Spaanse en Nederlandse kookboeken. Daarop volgt de studie van de werkwijze van vertaler Jacques Meerman; vertaalfragmenten uit de brontekst, 1080 Recetas de Cocina (1972) en de vertaling, 1080 Recepten (2008) worden met elkaar vergeleken en in verband gebracht met de twee traditionele keukens. | |
dc.title | Gamba’s en Garnalen: Kenmerken van de Spaanse en Hollandse Keuken in de Nederlandse vertaling van 1080 Recetas de Cocina (1972) | |
dc.type.content | Master Thesis | |
dc.rights.accessrights | Open Access | |
dc.subject.courseuu | Professioneel vertalen | |
dc.thesis.id | 38659 |