Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorCox, Toon
dc.contributor.authorWaard, Freek van der
dc.date.accessioned2024-09-02T23:05:00Z
dc.date.available2024-09-02T23:05:00Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/47650
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.language.isoNL
dc.subjectDit onderzoek behandelt kenmerken van de traditionele Spaanse en Nederlandse keuken. Aan bod komen veelgebruikte ingrediënten, kooktechnieken, tafelgewoonten en tekstuele conventies van klassieke Spaanse en Nederlandse kookboeken. Daarop volgt de studie van de werkwijze van vertaler Jacques Meerman; vertaalfragmenten uit de brontekst, 1080 Recetas de Cocina (1972) en de vertaling, 1080 Recepten (2008) worden met elkaar vergeleken en in verband gebracht met de twee traditionele keukens.
dc.titleGamba’s en Garnalen: Kenmerken van de Spaanse en Hollandse Keuken in de Nederlandse vertaling van 1080 Recetas de Cocina (1972)
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.courseuuProfessioneel vertalen
dc.thesis.id38659


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record