Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorCrone, V.C.A.
dc.contributor.authorSitoci, E.
dc.date.accessioned2010-03-19T18:00:32Z
dc.date.available2010-03-19
dc.date.available2010-03-19T18:00:32Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/4438
dc.description.abstractIn dit artikel tracht ik inzicht te verschaffen in de relatie tussen de productie en de deelnemers in reality televisie door middel van een productie etnografisch onderzoek. De concrete vraag die ik hierbij tracht te beantwoorden is: Op welke manier vinden er op basis van belangen machtsverschuivingen plaats binnen de relaties tussen de deelnemers en de productie van reality televisie? De nadruk van dit onderzoek ligt op de belangenverschuivingen van de deelnemers en de productie gedurende het productieproces. Wanneer de belangen van deze groepen met elkaar in conflict komen, prevaleert de machtigste van de twee. Voorafgaand aan deze uitkomst vindt er een strijd plaats die toont hoe deze belangen in elkaar steken. Het is mijn intentie om aan te tonen hoe de belangen van de deelnemers en de productie in elkaar steken door de interactie tussen de beide groepen gedurende het productieproces te beschrijven en te analyseren. Ik heb mijn onderzoek verricht door middel van participerende observatie. Ook heb ik intensief gebruik gemaakt van terminologie van de actor network theory (ANT). Mijn persoonlijke deelname aan het productieproces van reality televisie zowel voor- als achter de camera heeft mij unieke mogelijkheden gegeven om de zijnswijze van het productieproces van reality televisie in kaart te brengen. Op deze manier heb ik inzicht weten te verschaffen in het productienetwerk van HOLLANDSE KRIJGERS.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent9207296 bytes
dc.format.mimetypeapplication/msword
dc.language.isonl
dc.titleTegengestelde Belangen in Reality Televisie: Een productie etnografisch onderzoek naar de relatie tussen deelnemers en productie.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsreality, televisie, productie, etnografisch, actor, network, theory, ANT, participerende, observatie, hollandse, krijgers, relatie, deelnemers, belangen, macht.
dc.subject.courseuuFilm- en Televisiewetenschap


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record