Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorPander Maat, H.L.W.
dc.contributor.authorGeuzendam, Nikki
dc.date.accessioned2023-03-20T14:45:24Z
dc.date.available2023-03-20T14:45:24Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/43694
dc.description.abstractDit onderzoek gaat over de manier waarop ziekenhuizen hun patiëntenfolders begrijpelijker maken met tekstuele aanpassingen en met tekstbeleid. Ik heb interviews afgenomen bij drie Nederlandse ziekenhuizen om hun tekstbeleid in kaart te brengen. Daarnaast heb ik een handmatige en automatische corpusanalyse gedaan van patiëntenfolders om te kijken welke tekstuele aanpassingen de deelnemende ziekenhuizen doen. Uit dit onderzoek blijkt dat de deelnemende ziekenhuizen hun patiëntenfolders begrijpelijker maken met aanpassingen in de vormgeving, formulering, opbouw en inhoud. Daarnaast komen in de interviews verschillende gebieden terug van het tekstbeleid, waaronder de taakverdeling onder zorg- en communicatieprofessionals en de informatiebronnen die ziekenhuizen gebruiken voor patiëntenfolders.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.language.isoNL
dc.subjectDit onderzoek gaat over de manier waarop ziekenhuizen hun patiëntenfolders begrijpelijk maken. Hiervoor heb ik gekeken naar het tekstbeleid en de tekstuele aanpassingen van drie Nederlandse ziekenhuizen.
dc.titleBegrijpelijke patiëntenfolders: Hoe dragen tekstbeleid en tekstuele aanpassingen hieraan bij?
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordspatiëntenfolders; begrijpelijkheid; tekstbeleid; tekstuele aanpassingen; drie Nederlandse ziekenhuizen; interviews; handmatige en automatische corpusanalyse
dc.subject.courseuuCommunicatie en Organisatie
dc.thesis.id14186


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record