Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorDouglas, Dr. S.C.
dc.contributor.authorHuijbens, A.
dc.date.accessioned2021-08-24T18:00:29Z
dc.date.available2021-08-24T18:00:29Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/41167
dc.description.abstractBij grote incidenten en calamiteiten is de ondersteuning van vrijwilligers aan de veiligheidsregio’s essentieel. De systeemwereld van afspraken en beleid vanuit de veiligheidsregio’s moet dan aansluiten op de leefwereld van vrijwilligers. Hoe kan de spanning tussen die leefwereld en de systeemwereld overbrugd worden? Uit deze studie blijkt dat de aandacht voor vrijwilligersorganisaties op het gebied van capaciteit, kwaliteit en binding & motivatie in beleid, afspraken en evaluaties onvolledig is. Markt- en overheidssturing naar vrijwilligersorganisaties veroorzaakt marktfalen en overheidsfalen wat vrijwilligersfalen kan vergroten. De systeemwereld van de markt en overheid verzwakt de leefwereld van de vrijwilliger. Er is meer interplay nodig om het beste uit alle sturingsstijlen te benutten en om het falen van de sturingsstijlen te beperken.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent1449466
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleSYSTEEMSTURING: VRIJWILLIGERSFALEN, OVERHEIDSFALEN EN MARKTFALEN IN EEN LEEFWERELD VAN VRIJWILLIGE HULPVERLENING BIJ INCIDENTEN.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsvrijwilligers, hulpverlening, systeemsturing, leefwereld, systeemwereld, interplay, Veiligheidsregio, Reddingsbrigade, KNBRD, Rode Kruis, DARES, KNRM, rampen, incidenten
dc.subject.courseuuPubliek management


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record