Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorPijl, Y. van der
dc.contributor.authorDuijnhoven, J.N. van
dc.date.accessioned2009-12-10T18:00:13Z
dc.date.available2009-12-10
dc.date.available2009-12-10T18:00:13Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/4010
dc.description.abstractDit onderzoek richt zich op de invloed van mondialisering op de publieke eetcultuur van Paramaribo. Eten is voor alle mensen een basisbehoefte. Daarnaast geeft eten ook veel betekenis aan het leven. De rol van mondialisering geeft mensen de kans om te proeven van andere keukens, maar versterkt ook het verlangen naar het eigen eten. Het behoud of de herontdekking van een nationale of regionale keuken kan onderdeel zijn van de identiteitsversterking. De publieke eetcultuur biedt een uitstekende locatie om dit te onderzoeken. Het geeft een scherp beeld van de verschillende keukens die naast elkaar en door elkaar vorm krijgen in afzonderlijke of gecombineerde eetgelegenheden. De publieke eetcultuur van Paramaribo kan als voorbeeld dienen van een plek waar al deze factoren bij elkaar komen en mondiale invloeden zichtbaar worden. Dit ogenschijnlijk luchtige en heerlijke onderwerp kan de zeer complexe processen van mondialisering blootleggen
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent3685602 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleHeri Heri en Hamburgers: Onderzoek naar de invloed van mondialisering op de publieke eetcultuur van Paramaribo
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsAntropologie
dc.subject.keywordsMulticulturalisme
dc.subject.keywordsEetcultuur
dc.subject.keywordsMondialisering
dc.subject.keywordsSuriname
dc.subject.courseuuCulturele Antropologie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record