Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorKesselring, M.
dc.contributor.advisorHorjus, B.
dc.contributor.authorPutten, T. van
dc.date.accessioned2018-08-17T17:01:04Z
dc.date.available2018-08-17T17:01:04Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/30419
dc.description.abstractAchtergrond. Gemeente Bunschoten heeft in samenwerking met welzijnsorganisatie 'De Boei' en Gemeentelijke Gezondheidsdienst regio Utrecht het preventieve programma Opvoeden en Opgroeien ontwikkeld om (mede)opvoeders te ondersteunen bij opvoedvragen en -problemen. Op deze manier wordt beoogd de kracht van de samenleving te versterken. Doel. Dit onderzoek geeft een eerste indicatie van de ervaren werkzaamheid van de O&O-activiteiten door (mede)opvoeders en professionals, op basis van drie outcome-indicatoren: bereik, tevredenheid, doelrealisatie. Methode. Voor dit mixed-methods onderzoek zijn vragenlijsten ingevuld door 18 (mede)opvoeders die deelnamen aan de O&O-activiteiten. Aanvullend zijn met drie (mede)opvoeders en zes betrokken professionals interviews gehouden. Resultaten. De resultaten indiceren dat (mede)opvoeders en professionals tevreden zijn over de O&O-activiteiten en dat de doelen van O&O worden behaald. De resultaten met betrekking tot het bereik zijn niet eenduidig. Conclusie. Zonder definitieve oordelen te geven over de effectiviteit van de O&O-activiteiten, laat dit onderzoek zien dat de doelen van het O&O-programma worden behaald. Echter, het primaire doel voor (mede)opvoeders is tijd doorbrengen met hun kinderen. Bovendien hebben (mede)opvoeders het idee dat een aantal O&O-activiteiten bedoeld is voor (mede)opvoeders met problemen. In de doorontwikkeling van het O&O-programma ligt voor professionals de opgave om de activiteiten positief op de kaart te zetten, meer samen te werken met bestaande initiatieven en meer in te zetten op de ontwikkeling van het probleemoplossend vermogen van (mede)opvoeders om opvoedsituaties te veranderen.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent338673
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleDe kracht van Bunschoten. Een onderzoek naar de ervaren werkzaamheid van de activiteiten binnen het programma ‘Opvoeden en Opgroeien’
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsOpvoeden; pedagogische civil society; gemeente; beleid; preventie; ervaren werkzaamheid; outcome-indicatoren; bereik; tevredenheid; doelrealisatie.
dc.subject.courseuuYouth, Education and Society


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record