Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorEvers, C.
dc.contributor.authorKlip, S.F.
dc.date.accessioned2009-07-29T17:11:06Z
dc.date.available2009-07-29
dc.date.available2009-07-29T17:11:06Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/2866
dc.description.abstractDit onderzoek heeft de invloed van de emotie regulatiestrategie herwaarderen op het eten van ongezond voedsel onderzocht. Dit is onderzocht door 25 proefpersonen een filmfragment te laten zien dat negatieve emoties op wekte. Vooraf werden proefpersonen ingedeeld in een herwaarderingsconditie en een controleconditie. Na het kijken van het filmfragment werden proefpersonen onderworpen aan een smaaktest met gezond en ongezond voedsel waarbij werd gekeken hoeveel de proefpersonen aten. Verwacht werd dat herwaarderen van een negatieve emotionele situatie ervoor zou zorgen dat men minder ongezond voedsel zou gaan eten dan de controlegroep. Uit de resultaten bleek echter dat er geen verschil zat in de hoeveelheid voedsel die door beide groepen was gegeten. Het hanteren van de emotie regulatiestrategie herwaarderen zorgde er niet voor dat proefpersonen minder ongezond voedsel aten.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent214824 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleDe invloed van de emotie regulatiestrategie herwaarderen op het eten van voedsel
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsHerwaarderen, emotie regulatiestrategie, emotioneel eten
dc.subject.courseuuKlinische en Gezondheidspsychologie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record