Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorWinnubst, Dr. M.H.
dc.contributor.advisorHörmann, Dr. P.A.H.
dc.contributor.authorHeugen, I.H.J.
dc.date.accessioned2018-01-12T18:01:09Z
dc.date.available2018-01-12T18:01:09Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/28252
dc.description.abstractUit verschillende (inter)nationale onderzoeken blijkt dat het verbod op het verstrekken van gratis plastic tassen een zeer effectieve manier is om het verbruik van plastic tassen op korte termijn terug te dringen. Zowel internationaal als nationaal leidt het verbod tot dalingen tot 90% in het verbruik van plastic tassen (KIDV, 2015; Ritch, Brennan & MacLeod, 2009). Ik richt me in dit exploratieve onderzoek niet op kwantitatieve resultaten in de afname van het verbruik van het aantal plastic tassen, maar op de gedragspatronen en besluitvormingsprocessen van consumenten die hierachter schuilen. Vanuit dit gedragswetenschappelijke perspectief zal er onderzocht worden welke attitudes er ten grondslag liggen aan de keuze om al dan niet in plastic tas aan te schaffen.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent2045642
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleGaat het zo mee? Een casestudy onderzoek naar het prikkelen van (duurzaam) gedrag van consumenten bij een cosmeticawinkel in Utrecht.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsConsumentengedrag; besluitvormingsprocessen; attitudevorming; plastic tassen verbod; gedragspatronen; dual-process modellen
dc.subject.courseuuCommunicatie, beleid en management


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record