Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorHorjus, B.
dc.contributor.advisorBaerveldt, C.
dc.contributor.authorBoonstra, R.D.
dc.contributor.authorKanis, L.
dc.date.accessioned2017-10-23T17:01:39Z
dc.date.available2017-10-23T17:01:39Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/27916
dc.description.abstractDe Gemeente Utrecht zet de Vreedzame methode in, door middel van mediatietraining, in de wijk. Dit om zo sociale verbondenheid en gemeenschapszin te bevorderen. Het verschil van de impact van de mediatietraining bij de ouder- en kindmediatoren bij het inzetten in de wijk is echter nog niet eerder onderzocht. Voor deze studie zijn vragenlijsten afgenomen onder oudermediatoren (n = 8), kind-wijkmediatoren (n = 73) en kind-schoolmediatoren (n = 58) binnen de Utrechtse wijken Overvecht en Kanaleneiland. Uit de kwalitatieve analyse bleek dat zowel de kind-schoolmediatoren en kind-wijkmediatoren als oudermediatoren veranderingen in de praktijk ervaarden door de mediatietraining. Veranderingen zijn een verhoogde participatie in de wijk, grotere betrokkenheid in de wijk en een toename in verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast bleek uit de kwantitatieve analyse dat kind-schoolmediatoren hun competentie aanzienlijk meer inzetten in de wijk, dan andere mediatoren. Mediatoren zetten hun vaardigheden meer in als ze een positieve sociale norm binnen de wijk ervaren. Een aanbeveling is dan ook om de Vreedzame Wijk binnen dezelfde wijken meer te promoten, beter te communiceren wat de doelstellingen en competenties zijn en daardoor het inzetten daarvan normaliseren.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent264428
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleNeem je er iets van mee?: Zetten oudermediatoren hun competenties rondom gemeenschapszin anders in dan kindmediatoren binnen De Vreedzame Wijk?
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsVreedzame Wijk; Vreedzame School; mediatoren; mediatietraining; sociale verbondenheid; gemeenschapszin
dc.subject.courseuuPedagogische Wetenschappen


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record