Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorWilts, A.S.
dc.contributor.advisorVermeulen, J.
dc.contributor.authorValkema, W.
dc.date.accessioned2017-01-27T20:28:11Z
dc.date.available2017-01-27T20:28:11Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/25254
dc.description.abstractIn deze enkelvoudige exploratieve casestudy wordt een verkenning gedaan naar de spanning tussen ICT en zorgprocessen in het Medisch Spectrum Twente (MST), door met verschillende medewerkers in gesprek te gaan over de rol van ICT in hun ziekenhuis van de toekomst, om zodoende een beeld te krijgen waar de verschillen en overeenkomsten in ervaringen en zienswijze zitten en wat dit mogelijk zou kunnen betekenen voor de rol van ICT in het ziekenhuis van de toekomst. Er is een literatuurstudie gedaan waarin aandacht is voor het sociaal interpretatieve paradigma en het radicaal humanistische paradigma. Samen met het IJsbergmodel van McClelland (1995) vormt dit een aantal concepten die als leidraad hebben gediend voor de dataverzameling in de vorm van interviews. Aan de hand van een analyse per concept worden er uit de resultaten vier waarnemingen gedestilleerd en onderbouwt. Door vervolgens verder te redeneren met de principes van positive organizing (Robert Quinn, 1996), zal tevens worden vooruitgeblikt in de toekomst en volgen een aantal aanbevelingen op basis van de geanalyseerde data die relevant zijn voor de casuïstiek van het MST.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent1906338
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleZorg voor zorg om zorg. De rol van ICT in het ziekenhuis van de toekomst. Een enkelvoudige casestudy naar de spanning tussen ICT en zorgprocessen in het ziekenhuis van nu en de betekenis hiervan voor de rol van ICT in het ziekenhuis van de toekomst.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsVeranderkunde, ICT, zorg, ziekenhuis, waarheden, werkelijkheden, Ijsbergmodel, Sociaal interpretatief paradigma, radicaal humanistisch paradigma, positive organizing
dc.subject.courseuuOrganisaties, verandering en management


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record