Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorHartmann, T.
dc.contributor.authorRuiten, L.J. van
dc.date.accessioned2015-12-15T18:00:40Z
dc.date.available2015-12-15T18:00:40Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/21450
dc.description.abstractHet Europese Flood Directive en het daarbij behorende Flood Risk Management Plan kan worden gezien als een belangrijke aansporing om tot meer samenwerking te komen. Deze verandering roept nieuwe vragen op in relatie met het samenwerkingsproces tussen ruimtelijke ordening en watermanagement. Bestaande governance structuren in het watermanagement en de ruimtelijke ordening zullen zich aan moeten passen en nieuwe vormen van governance voor het Flood Risk Management Plan worden ontwikkeld. In dit onderzoek zijn deze ideeën getoetst in de praktijk. Het doel van dit onderzoek is inzicht te krijgen in de effecten van de introductie van het Flood Risk Management Plan op het waterbeleid en ruimtelijke ordening in Nederland. Is er tussen watermanagement en ruimtelijke ordening een verandering in de samenwerking of valt dit in de praktijk nog tegen? Het Flood Directive vraagt om een samenwerking tussen de twee sectoren, waardoor zowel ruimtelijke ordeningen als het watermanagement worden uitgedaagd zich aan te passen. De introductie van het Flood Risk Management Plan zorgt voor twee specifieke governance uitdagingen: de spatial turn en de scenario approach. In de tekst worden deze twee begrippen theoretisch uitwerkt en getoetst in de Nederlandse praktijk. De introductie van het Flood Risk Management Plan door de Europese Unie zorgt voor Nederland vooral voor een formalisering van ontwikkelingen die al lange tijd gaande waren. De effecten voor de samenwerking tussen watermanagement en ruimtelijke ordening zullen beperkt zijn.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent1525801
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleFlood Risk Management Plan, tussen Ruimtelijke Ordening en Watermanagement: Het effect van het Flood Risk Management Plan op de samenwerking tussen ruimtelijk ordening en watermanagement in Nederland.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsFlood Risk Management Plan, overstromingsrisicobeheerplan, spatial turn, scenario approach, dike-paradox, watermanagement, adaptatie
dc.subject.courseuuPlanologie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record