Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorGoud, J
dc.contributor.authorVogel, C.C.E.
dc.date.accessioned2015-08-12T17:00:47Z
dc.date.available2015-08-12T17:00:47Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/21024
dc.description.abstractDeze scriptie draait om literaire bewerkingen van bijbelverhalen in de Nederlandse literatuur. De basis van het onderzoek wordt gelegd door de theorie van Hans-Georg Gadamer over horizonversmelting. Deze hermeneutische methode wordt vervolgens toegepast op de literaire navertellingen van het zondvloedverhaal door Guus Kuijer, Maarten 't Hart en Nico ter Linden. In hun werk beschrijven de drie auteurs op geheel eigen wijze het verhaal van Noach en de ark, in meer of mindere mate beïnvloed door hun religieuze achtergrond, ofwel hun historische 'horizon'. Aan de hand van een literatuuranalyse wordt bekeken welke rol deze 'horizonten' speelt in de huidige visie op religie en de bijbel.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent1195271
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleNa ons de horizon. De bijbel als literaire navertelling in het werk van Guus Kuijer, Maarten ’t Hart en Nico ter Linden: een literatuuranalyse bezien vanuit de hermeneutische theorie van Gadamer.
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsKuijer; 't Hart; Ter Linden; zondvloedverhaal; ark van Noach; navertelling; Gadamer; horizonversmelting;
dc.subject.courseuuTaal- en cultuurstudies


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record