Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorKool, M.
dc.contributor.advisorPrins, F.J.
dc.contributor.authorTromp, M.E.
dc.contributor.authorVonk, X.D.
dc.date.accessioned2015-05-01T17:03:07Z
dc.date.available2015-05-01T17:03:07Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/19964
dc.description.abstractIn dit onderzoek is gekeken op welke manier basisschool De Kameleon de discrepantie tussen wat ze wil en wat ze doet bij de instructie van begrijpend leesonderwijs, in overeenstemming met haar visie, kan. Met een literatuurstudie zijn verschillende opvattingen over (de instructie van) begrijpend leesonderwijs uiteengezet. Deze vormden de basis voor een enquête en groepsinterview waarmee de visie van de school achterhaald is. Vervolgens is geobserveerd wat de school daadwerkelijk uitvoert in de praktijk. Samen met het team zal gekeken worden hoe een eventuele discrepantie geminimaliseerd kan worden. Met de gevonden resultaten is een advies geformuleerd. Zo wordt getracht meer samenhang in de instructie van het begrijpend leesonderwijs op De Kameleon te realiseren.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent960722
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleDoorlopende lijn voor begrijpend lezen. Een evaluatieonderzoek naar de instructie van het begrijpend leesonderwijs op basisschool De Kameleon in Den Dolder.
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsBegrijpend lezen, visie, strategieën, instructieprincipes, metacognitieve vaardigheden, doorgaande lijn.
dc.subject.courseuuAcademische lerarenopleiding primair onderwijs


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record