Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorLelieveldt, Ph.
dc.contributor.authorSman, L.E. van der
dc.date.accessioned2015-04-28T17:00:42Z
dc.date.available2015-04-28T17:00:42Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/19741
dc.description.abstractIn het kader van de masterstudie Kunstbeleid en -management is in opdracht van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF), de landelijke stichting die professionele musici (in opleiding) hoogwaardige instrumenten in bruikleen geeft, een onderzoek uitgevoerd onder haar musici naar hun behoeften aan begeleiding in hun muzikale carrière. Een veranderende beroepspraktijk, die zich in het postindustriële tijdperk kenmerkt door hoge flexibiliteit en zelfstandigheid, eist nieuwe competenties van de musicus. In het Nederlandse kunstvakonderwijs blijft de ontplooiing van deze niet-muzikale vaardigheden prioriteit houden. Middels een enquête is vervolgens de belangrijkheid van de muzikale competenties, de kwaliteit van de genoten opleiding, de behoefte aan eventuele verbetering van de competenties, en de rol hierin van het NMF volgens de NMF-musici geïnventariseerd.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent7762737
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleBeroepspraktijk musicus: meer dan talent en instrument. Onderzoek naar de behoeften aan begeleiding van musici van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordstalentontwikkeling; kunstvakonderwijs; musicus; beroepspraktijk; kunstenaar; competenties; talent; muzikale loopbaan
dc.subject.courseuuKunstbeleid en -management


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record