Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorGroen, M.G.M
dc.contributor.authorNijhof, L.
dc.date.accessioned2015-03-18T18:00:22Z
dc.date.available2015-03-18T18:00:22Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/19549
dc.description.abstractDit verslag bevat een experimenteel onderzoek naar de gepercipieerde discourse coherentie en het tekstbegrip van chatgesprekken op fora. Er is gekeken of addressivity binnen een chatgesprek en de presentatiemodus van een chatgesprek invloed hebben op de gepercipieerde discourse coherentie en het tekstbegrip van de lezer. Om de invloed van addressivity en de presentatiemodus zo goed mogelijk te toetsen is een onderzoek opgezet dat bestaat uit drie condities: een conditie met een tijdgebaseerde presentatiemodus zonder addressivity, een conditie met een onderwerpgebaseerde presentatiemodus met addressivity en een conditie met een tijdgebaseerde presentatiemodus met addressivity. De respondenten kregen één van de drie condities te lezen, waarover hen naderhand coherentie- en tekstbegripvragen voorgelegd werden. Aan de hand van analyses zijn de gemiddelde scores per conditie op coherentie- en tekstbegripvragen met elkaar vergeleken. Deze analyses lieten geen significant verschil zien tussen de gemiddelde scores per conditie op coherentie- en tekstbegripvragen in de drie condities. Geconcludeerd kan worden dat addressivity en presentatiemodus geen effect blijken te hebben op de gepercipieerde discourse coherentie en het tekstbegrip van gespreksdeelnemers op online fora.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent931674
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleHet effect van addressivity en presentatiemodus op gepercipieerde discourse coherentie en tekstbegrip bij chatgesprekken op online fora.
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsComputerondersteunende communicatiemiddelen, online chat, chatgesprek, forum, discourse coherentie, tekstbegrip, addressivity, presentatiemodus.
dc.subject.courseuuCommunicatie- en informatiewetenschappen


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record