Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorRidderbos, M.
dc.contributor.authorZeldenrijk, G.
dc.date.accessioned2014-12-02T18:00:55Z
dc.date.available2014-12-02T18:00:55Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/19008
dc.description.abstractHet Openbaar Ministerie (OM) is een organisatie onder druk. Om de huidige kwaliteit te behouden is men genoodzaakt om innovatief te bezuinigen. De invoering van drie verschillende IT-systemen is zo'n innovatieve bezuinigingsmaatregel. De implementatie van deze IT-systemen gaat echter niet zonder slag of stoot vanwege de ingrijpende veranderingen voor de gebruikers. De gebruiker van de nieuwe systemen laat zich kenmerken als klassiek juridisch professional die hecht aan autonomie en professionele waarden. Het onderzoek heeft zich gefocust op beinvloedende factoren voor de acceptatie van de systemen an sich en de veranderbereidheid van de juridische professionals binnen het OM. Gebleken is dat tijd een belangrijke (helende) rol kan spelen mits de techniek van een bepaald niveau is. Ook tonen professionals met verantwoordelijkheid binnen het veranderprogramma een hogere veranderbereidheid. Goede en eerlijke communicatie over het veranderproces kan de bereidheid tot gebruik en veranderbereidheid bovendien positief versterken. Uiteindelijk zijn het de professionals zelf die de verandering moeten dragen. Dit onderzoek heeft willen bijdragen aan inzicht in belangrijke beinvloedende factoren.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent1133196
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleVeranderen onder druk; Onderzoek naar de bereidheid tot gebruik en veranderbereidheid in relatie tot de acceptatie van IT-systemen door juridische professionals binnen het Openbaar Ministerie.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsOpenbaar Ministerie, veranderbereidheid, bereidheid tot gebruik, innovatief bezuinigen, professionele waarden, weerstand, veranderen, juridisch, IT-systemen, implementatie
dc.subject.courseuuPubliek management


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record