Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorPermentier, M.G.
dc.contributor.authorKamphuis, A.S.E.
dc.date.accessioned2014-11-26T18:02:33Z
dc.date.available2014-11-26T18:02:33Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/18913
dc.description.abstractKlushuizen zijn losse of geschakelde woningen in een straat of woonblok, die tegen een lage prijs worden verkocht vanwege hun slechte en/of verwaarloosde staat. De voorwaarde hierbij is dat de koper de woning binnen twee jaar renoveert en bewoonbaar maakt. De klushuisprojecten hebben als doel de sociale en fysieke structuur van stedelijke probleemgebieden te verbeteren. Het klushuisconcept betreft een kleinschaliger vorm van herstructurering dan reguliere herstructurering, en is een vorm van herstructurering waar nog weinig bekend over is. Beleidsmakers veronderstellen dat klushuisbewoners meer participeren in hun buurt dan de gemiddelde buurtbewoner. Deze scriptie bestudeert de motieven van klushuisbewoners om al dan niet in hun buurt te participeren, en is in het bijzonder geïnteresseerd in de invloed van het klushuisproject op hun buurtparticipatie.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent3941232
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleDe participatie van klushuisbewoners in Spangen: een onderzoek naar de motieven van klushuisbewoners om te participeren in hun buurt.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsKlushuizen, buurtparticipatie, buurtidentificatie, bonding/bridging social networks, herstructurering, klushuisprojecten, Spangen
dc.subject.courseuuStadsgeografie (Urban Geography)


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record