Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorScholtens, Rutger-Jan
dc.contributor.authorDautzenberg, M.M.J.
dc.date.accessioned2014-09-04T17:00:50Z
dc.date.available2014-09-04T17:00:50Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/18012
dc.description.abstractDeze scriptie is gebaseerd op drie maanden kwalitatief onderzoek onder christelijke studenten in Amsterdam en Utrecht. De centrale vraag die ik stel is: Hoe vormen christelijke studenten in Utrecht en Amsterdam hun religieuze identiteit in de postmoderne pluriforme samenleving? Als deelvragen focus ik me op hun persoonlijke relatie met God, de invloed van religieuze achtergrond, de invloed van wetenschap, het deel uitmaken van een gemeenschap en het gebruik van moderne technologie. Ik argumenteer dat het christendom van nu een nieuw soort religie is: een meer bevrijde religie. Jongeren worden niet meer gebonden door een religieuze opvoeding in de postmoderne samenleving, maar mogen hun eigen keuzes maken. Dit maakt hun religieuze identiteit sterker. Zij kunnen vervolgens kiezen uit een breed scala van religieuze mogelijkheden. Gemeenschappen spelen hier op in door de jongeren zoveel mogelijk een thuis te bieden.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent477191
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleDe bevrijding van religie: hoe christelijke jongeren een religieuze identiteit vormgeven in de postmoderne samenleving.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsAntropologie; Multiculturalisme; Religie; Jongeren; Postmoderniteit; Sociale Identiteit; Secularisatie
dc.subject.courseuuMulticulturalisme in vergelijkend perspectief


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record