Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorBoers-Grünefeld, Femke
dc.contributor.authorBosman, J.
dc.contributor.authorOostindie, M.M.M.
dc.date.accessioned2014-08-28T17:01:08Z
dc.date.available2014-08-28T17:01:08Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/17921
dc.description.abstractDe in Italië opgerichte Slow Food Movement, gericht op re-lokalisering en duurzaamheid van voedsel, is als beweging in een kleine dertig jaar uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie. Dit onderzoek is uitgevoerd naar het spanningsveld tussen het mondiale karakter en de lokale doelen van deze organisatie. Deze thesis probeert antwoord te geven op de vraag hoe de mondiale ideologie van de Slow Food Movement lokaal geïmplementeerd wordt in de Langhe – de Noord-Italiaanse regio waar de beweging vandaan komt – en Nederland – de plek waar de ideologie later opgenomen is. De beantwoording van deze vraag wordt uitgevoerd aan de hand van analyse van de antropologisch verkregen data en de kadering hiervan binnen de academische concepten van glocalization en tradities en authenticiteit.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent1611329
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleSlow Food Movement: een etnografisch onderzoek naar het spanningsveld tussen lokaliteit en mondialiteit binnen de Slow Food Movement in Nederland en in Noord-Italië
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsvoedsel; Slow Food Movement; Slow Food; lokaliteit; mondialisering; glocalization; tradities; authenticiteit; Nederland; Italië; voedselbewegingen;
dc.subject.courseuuCulturele antropologie en ontwikkelingssociologie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record