dc.rights.license | CC-BY-NC-ND | |
dc.contributor.advisor | Boers-Grünefeld, Femke | |
dc.contributor.author | Bosman, J. | |
dc.contributor.author | Oostindie, M.M.M. | |
dc.date.accessioned | 2014-08-28T17:01:08Z | |
dc.date.available | 2014-08-28T17:01:08Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.uri | https://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/17921 | |
dc.description.abstract | De in Italië opgerichte Slow Food Movement, gericht op re-lokalisering en duurzaamheid van voedsel, is als beweging in een kleine dertig jaar uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie. Dit onderzoek is uitgevoerd naar het spanningsveld tussen het mondiale karakter en de lokale doelen van deze organisatie. Deze thesis probeert antwoord te geven op de vraag hoe de mondiale ideologie van de Slow Food Movement lokaal geïmplementeerd wordt in de Langhe – de Noord-Italiaanse regio waar de beweging vandaan komt – en Nederland – de plek waar de ideologie later opgenomen is. De beantwoording van deze vraag wordt uitgevoerd aan de hand van analyse van de antropologisch verkregen data en de kadering hiervan binnen de academische concepten van glocalization en tradities en authenticiteit. | |
dc.description.sponsorship | Utrecht University | |
dc.format.extent | 1611329 | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | nl | |
dc.title | Slow Food Movement: een etnografisch onderzoek naar het spanningsveld tussen lokaliteit en mondialiteit binnen de Slow Food Movement in Nederland en in Noord-Italië | |
dc.type.content | Bachelor Thesis | |
dc.rights.accessrights | Open Access | |
dc.subject.keywords | voedsel; Slow Food Movement; Slow Food; lokaliteit; mondialisering; glocalization; tradities; authenticiteit; Nederland; Italië; voedselbewegingen; | |
dc.subject.courseuu | Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie | |