Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorvan Grunsven, dr. L.M.J.
dc.contributor.authorOosterkamp, M.
dc.date.accessioned2014-08-26T17:05:13Z
dc.date.available2014-08-26T17:05:13Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/17834
dc.description.abstractDoor de komst van goedkope en effectieve informatie- en transportmiddelen worden regio's over heel de wereld met elkaar verbonden. De concurrentie tussen regio's is dan ook de afgelopen jaren sterk toegenomen. Om competitief te blijven pleit de Nederlandse overheid voor een innovatiebeleid welke tot uitvoering komt in negen zogenoemde Topsectoren. Er is specifiek voor deze Topsectoren gekozen, omdat deze sectoren behoren tot de innovatieve voorhoede. Binnen het nationale Topsectorenbeleid is ruimte overgelaten om dit beleid verder te specificeren, wat ook Flevoland gedaan heeft. Ook wordt er door Flevoland een actief beleid gevoerd op het aantrekken van MNOs, welke bij zouden dragen aan het versterken van de kenniseconomie en het stimuleren van regionale innovatie in Flevoland. Door middel van het aantrekken van MNOs en een Topsectorenbeleid wordt dus in Flevoland getracht om competitief te blijven en om te groeien naar een kennisintensieve innovatieve economie. In deze thesis is onderzocht in hoeverre binnen de Topsectoren in Flevoland regionale innovatie daadwerkelijk gestimuleerd kan worden en welke rol vestigingen van buitenlandse ondernemingen hierin kunnen spelen en is gesproken met verschillende regio-experts.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent1855562
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleInnovatief Flevoland - onderzoek naar regionale innovatie en de rol van multinationale ondernemingen in de Flevolandse Topsectoren
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsTopsectoren, Topsectorenbeleid, HTSM, High Tech Systemen en Materialen, Life Sciences & Health, Agro & Food, innovatie, innovatiebeleid, regionale innovatie, regio's, Flevoland, kenniseconomie, lerende economie, innovatiesystemen, RIS, buitenlandse ondernemingen, MNOs, multinationale ondernemingen, bedrijfsvestigingen, verspreiding kennis en innovatie.
dc.subject.courseuuEconomische geografie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record