Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorvan Oort, F.G.
dc.contributor.authorOorschot, R.
dc.date.accessioned2012-08-31T17:02:02Z
dc.date.available2012-08-31
dc.date.available2012-08-31T17:02:02Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/17700
dc.description.abstractIn dit onderzoek wordt gekeken naar de invloed van externe factoren en sectorale krachten op bedrijfsstrategie en bedrijfsprestatie van 63 Nederlandse potplanten- en snijbloemenkwekers. De externe factoren zijn onderverdeeld in ‘locatiefactoren’ en ‘macro-economische factoren’. Sectorale krachten zijn gebaseerd op het vijf-krachtenmodel van Porter. Ook wordt er gekeken welke invloed bedrijfsstrategie heeft op de bedrijfsprestatie. Bedrijven kunnen een kostenleiderschapsstrategie, differentiatiestrategie, combinatiestrategie of geen enkele strategie (stuck-in-the-middle) nastreven. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat er een nauwe samenhang bestaat tussen het worden beïnvloed door externe factoren en het implementeren van een strategie. Uit de resultaten blijkt verder dat de mate van concurrentie rondom het product negatief van invloed is op de bedrijfsprestaties. De onderzoeksresultaten suggereren dat het nastreven van een strategie ten opzichte van het niet kiezen van een strategie, positief van invloed is de bedrijfsprestaties. De scriptie eindigt met enkele aanbevelingen aan bedrijven en de overheid.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent1252068 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleFirm strategy and firm performance of Dutch potplant and cutflower growers; about the influence of macro-economic factors, location factors and industrial power.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsmacro-economic factor, location factor, industrial power, environmental factor, firm performance, firm strategy, potplants, cutflowers, grower,
dc.subject.courseuuEconomische geografie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record