Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorOuden, J.N. den
dc.contributor.authorVeenschoten, A. van
dc.date.accessioned2014-08-07T17:00:43Z
dc.date.available2014-08-07T17:00:43Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/17530
dc.description.abstractIn deze bachelorscriptie stond de volgende onderzoeksvraag centraal: Wat is het effect van perspectief op de waardering van en de transportatie in krantenartikelen en verschilt dit voor jongeren en ouderen? Er werd onderscheid gemaakt tussen drie verschillende vertelperspectieven, namelijk vertellerstekst, personagetekst en tekstinterferentie. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de personagetekst over het algemeen als beste gewaardeerd werd. Wat betreft de vertellerstekst en de tekstinterferentie kon niet gesteld worden dat een van beide tot een betere waardering leidde. Bij het construct transportatie bleek dat perspectief over het algemeen geen invloed had op de inleving in krantenartikelen. Jongeren en ouderen verschilden soms van elkaar in hun beoordeling, maar deze verschillen waren niet eenduidig, waardoor niet gezegd kon worden dat jongeren en ouderen daadwerkelijk van elkaar verschillen in de waardering van en de inleving in krantenartikelen.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent1523700
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titlePerspectief in journalistieke berichtgeving: Een experimenteel onderzoek naar het effect van perspectief op de waardering van en de transportatie in krantenartikelen.
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsperspectief, journalistieke berichtgeving, personagetekst, tekstinterferentie, vertellerstekst, waardering, transportatie
dc.subject.courseuuCommunicatie- en informatiewetenschappen


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record