Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorVorstenbosch, J.M.G.
dc.contributor.advisorMeijboom, F.L.B.
dc.contributor.authorNijhof, N.C.
dc.date.accessioned2014-07-23T17:00:50Z
dc.date.available2014-07-23T17:00:50Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/17027
dc.description.abstractAan de hand van drie theorieën van rechten, respectievelijk de wil-theorie, de belangen theorie en de soort-verlangen theorie, wordt in deze scriptie onderzocht of een bewoner van een instelling moreel recht heeft op dierondersteunde activiteiten. Er is sprake van dierondersteunde activiteiten als een organisatie huisdierteams inzet in een (zorg)instelling als vorm van (dag)activiteit. Hiervoor worden eerst de rechtenanalyse van Hohfeld en de bovenstaande drie theorieën van rechten behandeld. Waarna aan de hand van een casus gekeken wordt of op basis van één van die theorieën er voor bewoners van instellingen een moreel recht op dierondersteunde activiteiten bestaat.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent864516
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleMorele rechten en bijzondere zorg in instellingen Morele rechten en bijzondere zorg in instellingen. Over de vraag of bewoners van zorginstellingen een moreel recht hebben op dierondersteunde activiteiten.
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsDierondersteunde activiteiten, AAI, AAA, instellingsbewoner, bewoners van zorginstellingen, huisdierteam, Hohfeld, wil-theorie, belangen theorie, soort-verlangen theorie, kind-desire theory, moreel recht
dc.subject.courseuuWijsbegeerte


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record