Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorVisser, A.S.Q.
dc.contributor.authorReinders, G.J.M.
dc.date.accessioned2014-07-17T17:00:35Z
dc.date.available2014-07-17T17:00:35Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/16951
dc.description.abstractHet treurspel Palamedes (1625) van Joost van den Vondel was in de 17de eeuw veelbesproken vanwege de allegorische verwijzingen naar de controverse tussen Johan van Oldenbarnevelt en prins Maurits. De tekst is vele malen voorzien van opmerkingen, zowel door de dichter zelf als door zijn tijdgenoten. Een deel van de aantekeningen zijn opgeschreven in een 17de eeuws Amsterdams exemplaar van Palamedes. Het onderzoek richtte zich op de context van de annoteur en de relatie van de annotaties met de dramatische tekst van dit treurspel. De annotaties bleken lange tijd te rouleren in het netwerk van remonstrantse predikanten en dienden om de lezer te sturen in zijn interpretatie. De remonstrantse opvattingen zijn weerspiegeld in de annotaties.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent4223710
dc.format.mimetypeapplication/zip
dc.language.isonl
dc.titleHandgeschreven annotaties in een 17de eeuws exemplaar van Vondels Palamedes. Een casestudy naar de functie van leessporen.
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsZeventiende eeuw, Palamedes, allegorie, Vondel, Oldenbarnevelt, annotaties, leessporen, handgeschreven, remonstrants netwerk.
dc.subject.courseuuNederlandse taal en cultuur


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record