Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorMinnaert, A.J.C.
dc.contributor.authorMeijerink, M.
dc.date.accessioned2014-02-24T18:00:50Z
dc.date.available2014-02-24T18:00:50Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/16231
dc.description.abstractWat verandert er voor culturele instellingen wanneer cultuureducatie niet aanbod-, maar vraaggestuurd gaat verlopen en hoe kunnen zij daar het beste mee omgaan? Dat vraagstuk is onderzocht in vier stappen: er is vertokken vanuit een diepgaande uiteenzetting van het overheidsbeleid (Cultuureducatie met kwaliteit) en de daaruit voortgekomen projectvoorstellen, vervolgens zijn de problemen die culturele instellingen voorzien in beeld gebracht, aangevuld met kunstsociologische theorieën van P. Bourdieu en H.S. Becker. Daarna zijn enkele voorbeelden uit de praktijk geanalyseerd om die voorziene problemen te controleren en ten slotte is het begrip 'cultureel ondernemerschap' ingezet om suggesties aan te dragen hoe culturele instellingen met de verschuiving van aanbod- naar vraaggestuurde cultuureducatie om kunnen gaan.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent923457
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleDe maakbaarheid van kwaliteit. De veranderingen voor culturele instellingen door de invoering van vraaggestuurde cultuureducatie.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsoverheid; beleid; kunsteducatie; cultuureducatie; kwaliteit; vraaggestuurd; vraag en aanbod; Bourdieu; Becker; scholen; culturele instellingen; cultureel ondernemerschap
dc.subject.courseuuKunstbeleid en -management


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record