Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorRenes, J.
dc.contributor.authorPronk, N.M.
dc.date.accessioned2013-09-02T17:01:30Z
dc.date.available2013-09-02
dc.date.available2013-09-02T17:01:30Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/14413
dc.description.abstractWildernis is een veel bediscussieerd en gevoelig thema. Het debat over wildernis in Nederland wordt gevoerd op basis van uiteenlopende belangen, waarden en emoties. Wildernisbeheer ligt maatschappelijk gevoelig en gevoelens over wildernis gaan dieper dan de veelal felle berichtgeving over dit thema doet vermoeden. In de kern gaat de discussie over de vraag of we in Nederland op sommige plekken in staat zijn de natuur meer ruimte te geven, of dat gewenst is, welke verantwoordelijkheden dit schept en waarom we dat al dan niet belangrijk achten? Kiezen we ervoor natuur op sommige plekken in Nederland ‘wildernis’ te laten zijn? Hieraan gerelateerde vragen zijn onder andere wat is wildernis en wanneer en hoe wordt wildernis ervaren?
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent9048603 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleDe wilde kant van Nederland. Een online onderzoek naar natuurbeelden en maatschappelijke opvattingen en gedrag omtrent wildernis.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsnatuurbeelden, natuurbeleving, wildernis, beeldvorming, online, wildernisbeelden, Oostvaardersplassen, Biesbosch, wildernisgebieden, natuurdimensies, natuurvisies
dc.subject.courseuuGeo-communicatie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record