Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorTakken, H.
dc.contributor.authorDekker, W.J.
dc.date.accessioned2013-08-16T17:02:04Z
dc.date.available2013-08-16
dc.date.available2013-08-16T17:02:04Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/14095
dc.description.abstractHet debat over de erkenning van de Armeense genocide is allerminst voorbij. De vermeende genocide roept nog steeds heftige emoties op bij Turken, Armeniërs en politici. De beslissingen die overheden over dit onderwerp nemen, heeft mogelijk invloed op binnenlandse politiek en op internationale staatsbetrekkingen. In dit onderzoek staat een onderdeel van de historiografie rondom de Armeense genocide centraal. In het onderzoek ligt de focus op de Amerikaanse historiografie: Wat zijn de verschillen en/of overeenkomsten tussen twee perioden van Amerikaanse historiografie van de Armeense genocide? Deze perioden bestaan uit de tijdvakken 1915-1922 en 1985-heden. Met dit onderzoek hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de vele titels die al over dit onderwerp zijn verschenen. Omdat er nog niet veel is geschreven over de verschillen en overeenkomsten van Amerikaanse historiografie over de Armeense Genocide tussen de genoemde perioden, denk ik dat mijn onderzoek een mooie aanvulling kan zijn op de uitgebreide werken die de historiografie van de Armeense genocide in het algemeen behandelen.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent524288 bytes
dc.format.mimetypeapplication/msword
dc.language.isonl
dc.titleDe Armeense Genocide in de Amerikaanse Historiografie: een vergelijking tussen twee perioden van historische bewustwording
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsArmeense Genocide, Armenian Genocide, genocidevraagstuk, ontkenning en erkenning, volkerenmoord, holocaust, historiografie.
dc.subject.courseuuTaal- en cultuurstudies


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record